آموزش AutoCADمقالات آموزشی

آموزش ترسیم برش پلان در اتوکد

با سلام خدمت تمام شما دوستان عزیز که با نرم افزار اتوکد فعالیت های دو بعدی خودتان را انجام میدهید ما در این محتوا قصد داریم محتوایی را با نام آموزش ترسیم برش پلان در اتوکد را در اختیار شما قرار دهیم لازم به ذکر است برای آموزش نرم افزار اتوکد 2020 میتوانید دو جلسه اول را به صورت 100% رایگان مشاهده کنید و از مباحث آن استفاده کنید . هدف از آموزش برش زدن پلان در اتوکد، نشان دادن جزئیات و ارتباط های مثبت و منفی فضاهای مختلف طراحی است. برای آموزش رسم مقطع در پلان باید در ابتدا تمامی فضاهای تو خالی و تو پر را در برش نمایش دهید. در آموزش برش زدن پلان در اتوکد، نماهای مشاهده شده، متریال دیوارها، پنجره ها، جزئیات پله ها و …. همگی مشخص می گردد. در ادامه شما را با نحوه برش زدن پلان در اتوکد به طور کامل آشنا خواهیم کرد.

نکات حائز اهمیت در آموزش ترسیم برش پلان در اتوکد :

یکی از ترسیمات بسیار حائز اهمیت در طراحی های معماری و عمران، آموزش برش زدن پلان در اتوکد است. زیرا با استفاده از آن پیچیدگی ها و جزئیات نقشه را بهتر می توانند تشخیص داده و بررسی نمایند. در آموزش برش زدن پلان در اتوکد یکی از مهمترین نکاتی که باید به آن توجه نمایید. خط ترسیم شده برش می باشد. خط برش زدن پلان در اتوکد به صورت خطوط غیر ممتد و ضخیم کشیده می شود. برای ترسیم برش پلان باید به جهت فلش دقت کامل داشته باشید. زیرا مقطع را باید به همان جهت ترسیم نمایید.

آموزش رسم مقطع در پلان

برخی از مصالحی که در بنا استفاده می شود. مانند موزاییک، زمین وخاک طبیعی، دیوار های آجری، بتن، چوب و … در اتوکد با هاشور های معینی، مشخص می شوند. در آموزش برش زدن پلان در اتوکد، باید این هاشورها را بشناسید. که در مقاطع برش خورده مانند متریال دیوار، پروفیل پنجره ها، مصالح استفاده شده در پله ها و …. از آنها استفاده می شود.

یکی دیگر از موارد بسیار مهم در آموزش برش زدن پلان در اتوکد، مشخص نمودن کدهای ارتفاعی می باشد. به طور مثال اگر در قسمت ورودی 2 پله می خورد و سپس به کف خانه می رسید. باید با کد ارتفاعی مشخص نمایید که کف خانه، هم سطح با خیابان نیست. و یا در قسمت خارجی برش باید با قرار دادن کدهای ارتفاعی، ارتفاع پنجره، فاصله پنجره از کف خانه، ضخامت سقف، ارتفاع کف تا سقف خانه، ارتفاع درها، ارتفاع پله ها و … را مشخص نمایید.

چگونه در اتوکد مقطع بزنیم

اصول طراحی در آموزش برش زدن پلان در اتوکد :

  • کد ارتفاعی کف بدون هیچ پله ای در قسمت ورودی خانه، + 2 سانتی متر است.
  • ارتفاع استاندارد کف تا کف طبقه بالایی ( در برخی مواقع بام) 320 سانتی متر است.
  • ضخامت در نظر گرفته شده برای سقف 30 سانتی متر می باشد.
  • ضخامت در نظر گرفته شده برای قرنیز ها 5 سانتی متر است.
  • محافظ و دست انداز بام با ارتفاعی 80 سانتی متری طراحی می شود.
  • ارتفاع استاندارد پنجره ها 150 سانتی متر است.
  • ارتفاع استاندارد کف تا پنجره 80 سانتی متر است.

چگونه در اتوکد مقطع بزنیمچگونه در اتوکد مقطع بزنیم

  • آکس بندی ستون ها باید کاملا مطابق با پلان قرار گرفته باشند.
  • در آموزش برش زدن پلان در اتوکد، برای ترسیم پله ها باید قسمت هایی را که به صورت نما می بینیم، با خطوط ممتد انتقال دهیم. اما پله هایی را که خط برش از آنها عبور کرده است را، باید مانند تصویر بالا، با خط چین ترسیم نمایید.
  • ارتفاع خرپشته ( کد ارتفاعی) به طور استاندارد 250 سانتی متر در نظر گرفته می شود.
  • برای مشخص نمودن کد ارتفاعی طبقات بالایی باید کد ارتفاعی استاندارد را با کد ارتفاعی قبل از آن جمع نمایید. به طور مثال ارتفاع تمام شده طبقه اول 320 سانتی متر می باشد. ارتفاع تمام شده طبقه دوم 320 + 320 می باشد.

 

چگونه در اتوکد مقطع بزنیم؟

با توجه به تصویر زیر، مراحل آموزش برش زدن پلان در اتوکد را مرحله به مرحله با یکدیگر جلو می بریم.

آموزش برش زدن پلان در اتوکدنحوه برش زدن پلان در اتوکد

  1. در آموزش برش زدن پلان در اتوکد، در ابتدا باید تمامی خطوط را با پایین انتقال دهید.
  2. سپس خط زمین را رسم نمایید. و خطوط دیوارهای خارجی را تا خط زمین امتداد دهید.
  3. اگر خط برش از وسط پنجره و یا در عبور می کند. ارتفاع و پروفیل های در و پنجره را روی دیوار های خارجی مشخص نمایید.
  4. در آموزش برش زدن پلان در اتوکد، هر آنچه را به صورت نما می بینید. به همان شکل به مقطع انتقال دهید.
  5. سپس دیوار های داخلی را که خط برش از آنها عبور کرده است را، به مقطع انتقال دهید.
  6. در ادامه آموزش برش زدن پلان در اتوکد، باید سقف، ضخامت دست انداز بام و قرنیز بام را با توجه به اصول ترسیم برش در اتوکد، رسم نمایید.
  7. در این مرحله باید یکبار خطوط انتقالی را مورد بررسی قرار دهید. تا از درست بودن آنها اطمینان پیدا کنید. زیرا یکی از اشتباهات در ترسیم برش های پلان، جابه جایی و درست انتقال ندادن خطوط می باشد.
  8. پس از آنکه از انتقال درست خطوط پلان بر روی مقطع اطمینان پیدا کردید. باید خطوط برش خورده را با مداد ضخیم پررنگ نمایید. بخش هایی را که به صورت نما در مقطع مشاهده می کنید را با مدادی نازک تر ترسیم نمایید.
  9. خطوط اضافی را که از آنها برای انتقال خطوط استفاده نمودید را پاک نمایید.

 

2.7/5 - (9 امتیاز)

سعید رهبر

خیلی خوشحالم که در وب سایت من به اطلاعاتی از معماری دست میابید و امیدوارم بتونم روز به روز به اطلاعات شما بیفزایم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا